utorok 21. októbra 2014

Pozitívne myslenie

Väčšina ľudí si neuvedomuje, čo dokáže pozitívne myslenie v ich živote. Táto pomerne nenáročná "technika" vie pomôcť ľuďom vo veľa veciach.

V určitých prípadoch sa to dá využiť ako základ pre lepší život. Najmä pre tých, ktorí nemajú nejaké väčšie sny a nevidia v budúcnosti ani veľa možností. Pozitívnym myslením si takto vedia zabezpečiť lepšiu náladu a tým aj krajší život.

Pre tých náročnejších a tých, ktorí vedia, čo chcú, je to ale veľmi silný nástroj na splnenie si snov, usmerňovanie myšlienkových pochodov a zabezpečenie si krajšieho a spokojnejšieho života.

A v čom je to tajomstvo? Je to jednoduché... Pozitívne myslenie má základ v tom, že sa treba snažiť myslieť čo najviac v pozitívnom smere. Najlepšie je hneď ráno po zobudení začať myslieť na niečo pekné, čo nás cez deň čaká alebo môže stretnúť. S pozitívnymi myšlienkami hneď ráno sa aj ľahšie vstáva a hlavné je, že človek vstane s dobrou náladou.

Potom sa treba postarať iba o to, aby sa človek nenechal zatiahnuť do niečoho negatívneho, do problémov a podobne. V bežnej práci je asi najviac príležitostí stratiť pozitívny smer, ale v každom probléme treba hľadať nové možnosti a nie negatívne veci. A keď sa náhodou podarí negatívnym myšlienkam na chvíľu dostať do našej mysle, čo najskôr ich treba nahradiť niečím pozitívnym.

Veľmi dobré odporúčanie v tejto súvislosti je, aby ste sa stretávali čo najviac práve s pozitívne naladenými ľuďmi. To Vám v prípade problémov udržať si pozitívne myslenie pomôže a časom to pôjde už ľahšie, príp. aj automaticky bez toho, aby ste sa na to museli sústrediť. Ale samozrejme treba sa vyhýbať vyslovene negatívnym ľuďom, ktorí sa iba na všetko sťažujú, nemávajú dobrú náladu a podobne. Oni sú síce radi v prítomnosti pozitívnych ľudí, ale veľmi odoberajú dobrú náladu a energiu.

S pozitívnym myslením súvisí aj viera v dosiahnutie vytýčených vlastných cieľov. Pokiaľ si veríte, je oveľa väčšia pravdepodobnosť úspechu, ako keď to je naopak. Pozitívni ľudia si vhodnými myšlienkami priťahujú dobré veci a aj úspech.

Niektorí ľudia považujú takýchto pozitívnych ľudí často za pretvárajúcich sa, keď vedia, že majú nejaké problémy, ale sťažnosťami a smútkom sa to nedokáže vyriešiť. Práve pozitívna nálada, úsmev a radosť dokáže pomôcť vo všetkom.

Ja už po prvých komplexnejších informáciách o pozitívnom myslením som začal uplatňovať túto "techniku". A okolie to do pár dní zaregistrovalo a chválilo túto zmenu. Tým stúpa aj sebavedomie a dobrý pocit, ktorý utvrdzuje správnosť tejto cesty.

Všetkým to môžem iba odporúčať.

V prípade záujmu ma môžte kontaktovať, prípadne mi zanechať komentár.


Príjemný deň prajem.
Ing. Peter Mošať


Som mladým podnikateľom v rôznych oblastiach (obchod, služby, dizajn) a tiež autorom tohto blogu. Prezentujem tu vlastné názory a postrehy na rôzne témy súvisiace aj s osobným rozvoja každého z nás. Verím, že to viacerým pomôže aj pri sebazdokonaľovaní. V prípade záujmu o ďalšiu debatu ma neváhajte kontaktovať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára